top of page

Adam Cakl

Šéf kuchař

Adam Cakl, který má na starosti naši kuchyni, je neustálým hnacím motorem za inovacemi v restauraci. Jeho touha posouvat naše jídla na vyšší úroveň a vytvářet je od samého začátku s láskou a pečlivostí představuje srdce celého našeho gastronomického úsilí. Adam spojuje moderní techniky s tradicí, přinášejíc do našich pokrmů unikátní chuťové zážitky, které oslovují všechny smysly.

 

Vědomi si důležitosti nejen gastronomického, ale i celkového zážitku našich hostů, jsme si pevně stanovili za cíl vytvořit v Harendě nejen restauraci, ale opravdový gastronomický ráj. Cítíme, že naše vášeň a oddanost tomuto umění se promítá do každého pokrmu, který opouští naši kuchyni, a do každého setkání s našimi hosty. Adamova snaha o dokonalost a chuť k experimentování spojená s láskou k tradici vytváří z Harendy jedinečný svět pro všechny, kteří chtějí zažít gastronomii jako nikdy předtím.

Adam-2.jpg

Můj příběh

Když jsem poprvé, jako malý kluk ve svých jedenácti letech, odvážil vkročit do kuchyně a rozhodl se uvařit svou první omáčku, netušil jsem, že to bude začátek něčeho výjimečného. V těch chvílích mi rodiče neustále tlumočili, že bych měl být kuchařem. Přestože jsem neměl tušení, do jakého dobrodružství se pouštím, a jaká mě čeká cesta plná výzev a obětí, dnes jsem šťastný, že mě rodiče v té době nasměrovali k vášni, která se stala mým životem.

 

Prošel jsem řadou zkoušek, začínal jsem jako žák ve škole, kde jsem se střídal na různých praxích. Některé z nich byly obtížné a demotivující, ale právě v těchto okamžicích jsem nacházel sílu a odhodlání. Mé kulinářské dobrodružství pokračovalo v Anglii, kde jsem začínal mytím nádobí, avšak postupně jsem se vypracoval a začal připravovat snídaně a pomáhat při různých akcích. Bylo to období, kdy se můj vztah k vaření začal proměňovat z povinnosti na vášeň, což mě utvrdilo v přesvědčení, že právě tady je moje životní cesta.

 

Harenda, s jejíž kuchyní jsem byl pověřen, se stala mou první velkým výzvou v roli šéfkuchaře. Již při prvním pohledu na tyto prostory jsem cítil, že zde mám možnost něco vytvořit. Můj sen byl jasný: vnést do české kuchyně nový dech, zdokonalovat se pomocí postupů a technik od světových špiček a přitom zachovat autentičnost českých receptů. Stále se snažíme inovovat a nabízet lidem gastronomický zážitek, který nemohou najít nikde jinde.

bottom of page