top of page
Textura zeleného mramoru

Adam Cakl

šéfkuchař

Adam Cakl, který má na starosti naši kuchyni, je neustálým hnacím motorem za inovacemi v restauraci. Jeho touha posouvat naše jídla na vyšší úroveň a vytvářet je od samého začátku s láskou a pečlivostí představuje srdce celého našeho gastronomického úsilí. Adam spojuje moderní techniky s tradicí, přinášejíc do našich pokrmů unikátní chuťové zážitky, které oslovují všechny smysly.

Vědomi si důležitosti nejen gastronomického, ale i celkového zážitku našich hostů, jsme si pevně stanovili za cíl vytvořit v Harendě nejen restauraci, ale opravdový gastronomický ráj. Cítíme, že naše vášeň a oddanost tomuto umění se promítá do každého pokrmu, který opouští naši kuchyni, a do každého setkání s našimi hosty. Adamova snaha o dokonalost a chuť k experimentování spojená s láskou k tradici vytváří z Harendy jedinečný svět pro všechny, kteří chtějí zažít gastronomii jako nikdy předtím.

adamfoto.jpg

ADAM

LUCKA

Lucie Harazimová

vrchní

Jmenuji se Lucie a s hrdostí zastávám pozici provozní v naší restauraci Harenda. Mým hlavním cílem je zajistit, aby se u nás každý host cítil vítaný, spokojený a aby si odnesl nezapomenutelný zážitek díky kuchyně i skvělé obsluhy. 

 

Již od útlého věku jsem tíhla k práci s lidmi. S nadšením jsem se starala o pohodlí a zábavu na rodinných oslavách. Gastronomie mě vždy fascinovala a proto jsem se s vervou pustila do své první brigády za barem. I když to pro mě byla náročná zkouška, probudila ve mně skutečnou vášeň pro tento obor.

 

I přes absenci formálního gastronomického vzdělání jsem se s pokorou a vytrvalostí vrhla do studia a získavání praxe. Postupně jsem sbírala cenné zkušenosti v různých restauracích, ale stále jsem hledala to pravé místo pro můj profesní rozvoj.

 

Až Harenda mi dala směr, po kterém jsem toužila. Nabízí mi prostor pro kreativitu a umožňuje mi sdílet s hosty mé originální recepty na limonády, kombuchy a drinky. Jsem nesmírně hrdá na náš talentovaný a zapálený tým, který s láskou a respektem přistupuje k jídlu i pití a dokazuje, že i v Ostravě se dá dělat gastronomie na nejvyšší úrovni.

luciefoto.jpg

ROMAN

Roman Boiko

zástupce šéfkuchaře

Můj život se změnil, když jsem byl nucen opustit Ukrajinu a hledat bezpečí v České republice, kvůli okupaci města ve kterém jsem žil. Přicházel jsem s zkušenostmi kuchaře a cukráře, ale stála přede mnou nová výzva… Musel jsem čelit neznalosti jazyka a české kuchyně, která pro mně byla nová.

 

Moje cesta v Harendě začala nejzákladnější prací – mytím nádobí. Každý den v kuchyni byl pro mě lekcí. Byla to lekce pokory, učení se a vzájemné podpory týmu. Moje snaha se brzy začala vyplácet. Ze skromných začátků jsem byl povýšen na pozici kuchaře na přílohách, což byl první krok na mé cestě k mistrovství.

 

Studium českého jazyka a kuchyně pro mě bylo dveřmi do nového světa. Každý recept, který jsem se naučil, a každý pokrm, který jsem připravil, byl krokem vpřed na mé cestě. Postupně jsem se stal kuchařem na mase a moje vášeň pro vaření a neustálé učení mě posunuly na pozici sous chef na začátku roku 2024.

 

Tento příběh není jen o mě, ale je to příběh o síle komunity, o víře ve vlastní schopnosti a hlavně o nezlomné vůli překonávat překážky. V Harendě jsem našel nejen práci, ale rodinu, která mě podporovala na každém kroku mé cesty.

 

Doufám, že můj příběh bude sloužit jako inspirace pro každého, kdo čelí výzvám a usiluje o své sny. Bez ohledu na to, odkud přicházíte nebo jaké výzvy máte před sebou, věřte ve své schopnosti a nebojte se začít od nuly. V Harendě jsem se naučil, že každý má možnost růstu a úspěchu, pokud je ochoten pracovat a učit se.

romanfoto.jpg

Adam Cakl

adamfoto.jpg

šéfkuchař

Lucie Harazimová

luciefoto.jpg

vrchní

Roman Boiko

romanfoto.jpg

zástupce šéfkuchaře

bottom of page